Wist je dat frituurtips

OLIËN & VETTEN

Olie en vet zijn eigenlijk hetzelfde. Het enige verschil is dat bij kamertemperatuur olie vloeibaar is en vet vast. Plantaardige oliën worden uit verschillende zaden gewonnen. De meest gebruikte oliën om in te frituren komen uit zonnebloempitten, palmvruchten, koolzaden en maïs. Die oliën hebben allemaal een andere kleur. Kleur geeft dus een indicatie uit welke zaden de olie is geperst en zegt niets over de kwaliteit van de olie.

SAMENGESTELDE FRITUUROLIE

Risso Chef is een samengestelde frituurolie: dat betekent dat verschillende soorten olie zijn gemengd. Zo komt Risso Chef aan zijn unieke samenstelling en de beste eigenschappen om in te frituren.

DE SAMENSTELLING VAN RISSO CHEF: RISSO CHEF BESTAAT UIT

Palm-superoleïne, koolzaadolie, zonnebloemolie, high oleic zonnebloemolie en maïsolie.

Wist je dat frituurtips
Wist je dat frituurtips
Wist je dat frituurtips

STAP VOOR STAP NAAR HET BESTE RESULTAAT
Meet de kwaliteit van frituurolie
Test de kwaliteit altijd volgens de gebruiksaanwijzing van de vettester. Test wanneer er niet gefrituurd wordt, de frituurmanden uit de olie zijn en de bakresten uit de olie zijn geschept. Test altijd op hetzelfde moment van de dag om gemeten waarden te kunnen vergelijken. Laat na het bakken de frituurolie minimaal 15 minuten tot rust komen vóór het meten van polaire componenten.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen